Fysiotherapie Maas & Waal Horssen logo

Vergoedingen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Fysiotherapie Maas en Waal heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten! Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden.

In de volgende 2 situaties wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering:

  1. Indien er sprake is van een zogenaamde chronische indicatie, zoals vastgesteld en beschreven op de landelijk vastgestelde chronische lijst, moeten sinds 2012 de eerste 20 behandelingen zelf betaald worden. Anders gezegd, de eerste 20 behandelingen worden (mits daarvoor verzekerd) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt de therapie dan pas vergoed vanuit de basisverzekering. Als u in 2012 al onder behandeling was mbt een chronische indicatie, dan loopt deze uiteraard gewoon door en krijgt u direct vergoeding vanuit de basisverzekering. Let wel dat dit in het begin van het jaar weer onder het eigen risico valt!! Let op: In 2012 zijn er een aantal indicaties van de chronische lijst afgehaald, waaronder bv Reumatoïde Arthritis. Het is dus goed mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening, maar dat deze helemaal niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed vanuit uw basisverzekering.
  2. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt de basisregel dat de eerste 9 behandelingen gedekt worden door de basisverzekering. Mocht het nodig zijn, dan hebben ze daarna recht op nog 9 extra behandelingen. Zijn er meer behandelingen nodig, dan worden deze niet vanzelfsprekend vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Er zijn ook bepaalde aandoeningen waarbij alle behandelingen worden vergoed.

Wees dus zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Bekijk uw zorgpolis daarom goed.

Wilt u meer informatie en antwoorden op vaak gestelde vragen over fysiotherapie, verzekeringen en vergoedingen? Kijk dan op www.zorgvergoeding.com.

Scroll naar boven