Nieuws

22-02-2017: Carnaval…

In verband met Carnaval zal de praktijk op maandag 27 februari gesloten zijn. Dinsdag 28 februari zijn wij weer bereikbaar vanaf 07.30.

29-12-2016: Nieuw bij Fysiotherapie Maas en Waal: Echografie!!

Sinds begin deze maand is het mogelijk om bij ons in de praktijk een echografie te laten maken. De echografie van de schouder wordt het meest toegepast, maar ook knieën, ellebogen, enkels en polsen kunnen onderzocht worden.  Op deze manier kunnen o.a. slijmbeursontstekingen, spier- en peesletsels of calcificaties worden aangetoond. Volgens eigenaar Walter de Swart is dit een mooie aanvulling voor wat betreft het stukje diagnostiek. De patient wil graag een diagnose voor zijn of haar klacht en de therapeut kan gerichter een behandelplan opstellen of een gerichter advies naar de huisarts communiceren.

29-12-2016: Fysiotherapie Maas en Waal zoekt aansluiting bij Blessurevrij Nederland.

Blessurevrij Nederland staat voor “Samen staan we sterk”. Ze hebben als doel het terugbrengen van het aantal blessures, maar ook om alle mensen met klachten een gedegen oplossing te brengen. Werk van de patient uit handen te nemen en onze praktijk in Horssen bereikbaarder te maken. We hopen op een mooie samenwerking in het komende jaar!!

01-05-2016: Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

hooikoortsOngeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met CureTape® ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24- uurs behandelmethode is.

De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D.- en bij hooikoorts-patiënten komen met elkaar overeen omdat beide keren de uitwerking van de tape, via de segmentale relatie van de huid waarover de tape wordt aangelegd, met de pleurae, bronchiën en longen verloopt.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.

 

17-08-2015: Nieuw bij Fysiotherapie Maas en Waal: Fysiotfitness

In onze praktijk kunt u onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten aan uw gezondheid en conditie werken. Wij verzorgen hiervoor medische trainingen.

De medische training is bedoeld voor een ieder die zijn algehele fitheid op peil wil houden of verhogen en al dan niet met lichamelijke beperkingen verantwoord wil sporten, of verder wil revalideren na een blessure. De trainingen die wij voor u verzorgen zijn erop gericht uw belastbaarheidsniveau te verhogen door onder meer training van kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Er wordt gesport in groepjes van maximaal 4 personen. De training duurt ongeveer een uur.

16-06-2015: Nieuw bij Fysiotherapie Maas en Waal: Slaapfysiotherapie

Fysiotherapie Maas en Waal sluit zich aan bij SlaapFysio

Inzicht in slaapgedrag als oplossing voor fysieke ongemakken

slaapid-persFysiotherapie Maas en Waal sluit zich aan bij een nieuw initiatief op het scheidsvlak van fysiotherapie en slaapgedrag. Slaapfysio.nl. Fysiotherapie houdt zich bezig met beweging en houding in relatie tot klachten van patiënten. De rol van het slaapgedrag en de slaapsituatie van een patiënt wordt daar vrijwel nooit in meegenomen. Dit terwijl dit deel van de dag een wezenlijke rol kan spelen in het voorkomen, verhelpen of verzachten van klachten.

SlaapFysio wordt geleid door een officiële fysiotherapeut en diverse slaapexperts. SlaapFysio.nl laat fysiotherapeuten gebruik maken van de unieke SlaapID-service. Door middel van een sensor wordt het slaapgedrag en de slaapsituatie op eenvoudige wijze, thuis in het eigen bed, in kaart gebracht en wordt uitgezocht welke relatie dit heeft tot de aanwezige klachten. De uitkomsten hiervan worden gebruikt voor de behandeling van de patiënt en het geven van advies. Daarnaast wordt ten behoeve van diepere inzichten in het slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten door SlaapFysio.nl onderzoek gedaan naar diverse klachtgebieden bij patiënten.

Slaapfysio_400

Walter de Swart van Fysiotherapie Maas en Waal over dit initiatief: “Met regelmaat krijgen wij vragen van patiënten over de mogelijke rol van het slaapgedrag of het bed bij een specifieke klacht. Eigenlijk kunnen wij dan alleen maar algemeen advies geven of doorverwijzen naar een beddenwinkel. Vaak behandelen wij ook klachten van patiënten waarbij we een groot vermoeden hebben dat het slaapsysteem hier een rol in speelt. Door deze samenwerking zijn wij nu in staat om dit in kaart te brengen en zo een nog beter advies  te kunnen geven of gerichter een persoon te kunnen behandelen”.

“De uitkomsten van de SlaapID-meting kunnen door onze behandelende fysiotherapeut  worden gedeeld met een ervaren, intensief opgeleide specialisten van Beddenspecialist De Vries te Druten, waarmee wij via SlaapFysio.nl een samenwerking zijn aangegaan. De ondernemers van Beddenspecialist.nl maken ook gebruik van de SlaapID-service en werken met producten die geheel persoonlijk aan de specifieke kenmerken van personen aangepast kunnen worden. Bij levering, maar ook na verloop van tijd als de situatie van de betreffende persoon bijvoorbeeld is veranderd. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor een verdieping van ons kennisniveau over slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten”.

 

08-06-2015: Walter deSwart tevreden over prestatie Alpe d’HuZes

Op 4 juni was het zover. Walter de Swart mocht aan zijn beklimmingen beginnen van de Alpe d’HuZes. Het was een warme dag, met een piektemperatuur van 41 graden onder aan de berg. Uiteindelijk was hij tevreden met 4 beklimmingen. Samen met zijn zwager heeft hij een mooi bedrag van 5100 euro opgehaald.

 

15-01-2015: Geslaagd open huis nieuwe praktijk

Op 1 november 2014 opende wij onze deuren van de nieuwe praktijk, gevestigd aan de Rijdt 38A in Horssen. Tussen 14.00-17.00 uur was er gelegenheid om de praktijk te komen bekijken. Gedurende de hele middag bleek er veel belangstelling van mensen uit het dorp. Eigenaar Walter de Swart vroeg mensen vooral geen bloemen of cadeaus mee te nemen, maar dan liever een donatie te doen voor de Aple du Zes waar hij op 4 juni 2015 aan deel zal nemen. Dit heeft in totaal 760 euro opgebracht!! We willen de mensen daarom ook langs deze weg bedanken voor hun komst en gift!!